Održana treća radionica kodizajna proGIreg

1-af93c031d5874b659189e5aa02a6f7cd

U sklopu projekta proGIreg Sljeme Sesvete u Sesvetama se u koordinaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada održava 3. radionica Kodizajna.

Na radionici sudjeluju predstavnici Grada Zagreba, lokalni partneri, predstavnici grada Torina te ICLEI-a, kao i svi relevantni dionici EU projekta proGIreg.  Skup su pozdravili predstavnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada pri kojem se vodi i razvija projekt proGIreg, te predstavnici udruge ZIPS.

Cilj održavanja ove treće radionice jest uspostavljanje zajedničke suradnje putem koje će se provesti planirane projektne aktivnosti.

Radionica se održava u Info centru projekta, za potrebe kojeg je uređen interijer te nabavljena oprema nužna za funkcioniranje, a sve iz programa Obzor 2020, odnosno sredstvima Europske Unije. Ovime se još jednom naglašava važnost participacije kao i međuinstitucionalne suradnje i želje za što uspješnijim implementiranjem kako projektnih aktivnosti tako i ostalih projekata važnih za Sesvete.

Prva radionica održana je početkom prosinca prošle godine, a druga u svibnju ove godine i na njima se zajedničkim radom ocrtala vizija Sesveta kroz projekt za razdoblje do 2030., te se osmišljao način na koji se ta vizija može najuspješnije ostvariti, na dobrobit lokalne zajednice i Grada.

3-2d9e45c6cd8541828ff2d8fb41255539

Cilj jest da taj proces prijeđe iz faze planiranja u fazu zajedničke provedbe koja je na neki način već i započela uređenjem Info centra. Poseban naglasak stavljen je na projekt terapijskog vrta, koji će donijeti veliku društvenu korist lokalnoj zajednici te nastaviti transformaciju pilot područja Sljeme Sesvete uz inovacije i rješenja temeljena na prirodi (NBS Natural Based Solutions).

Prvi dan održavanja skupa bio je jučer nakon kojega su sudionici posjetili Muzej Prigorja gdje su razgledali izložbu Snimio:Ivo Kirin koja je nedavno otvorena, a pomoću koje se zorno može vidjeti transformacija Sesveta od tridesetih godina prošlog stoljeća do danas, a upravo proGIreg pokreće suvremenu transformaciju Sesveta iz sadašnjosti u budućnost.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s