Ostali projekti

Sadnja stabala

 • Sadnja stabala 2020.
  Htjeli ste nam se pridružiti na sadnji stabala, ali ste nažalost bili spriječeni sudjelovati? Uz mali slikopis prenosimo naše doživljaje sa sadnje. Zahvaljujemo svim sudionicima i našim podupirateljima na još jednoj iznimno uspješnoj sadnji! Hvala od srca!

Medonosna livada

 • Medonosna livada – akcija sjetve
  Danas, 26. listopada 2021. godine, je na prostoru između Novog Jelkovca i Vuger potoka održana još jedna u nizu akcija vezanih uz projekt „Medonosna livada“. Osnovni cilj ovog projekta je stvaranje kontinuirane mreže zelenih područja, koja strateškim odabirom biljnih vrsta omogućuju prosperiranje pčela i drugih oprašivača. Na ovim područjima potiče se sadnja i sijanje cvjetnih medonosnih vrsta kako bi se oprašivačima skratila putanja u potrazi za hranom. Samim time povećava se vjerojatnost za njihov opstanak, odnosno umanjuju negativni utjecaji koji uzrokuju njihovo globalno izumiranje. Konkretno, današnja akcija nastavak je niza akcija na prostoru između Novog Jelkovca i Vuger potoka, a … Nastavi čitati Medonosna livada – akcija sjetve

Pčelekom

 • Infografika o medonosnim drvenastim vrstama
  Udruga Zelene i plave Sesvete izradila je jednostavnu infografiku s popisom medonosnih drvenastim vrstama. U infografikama je moguće pronaći vrijeme cvatnje te razinu medonosnosti pojedinih vrsta. Neke od popisanih vrsta posadit ćemo na našoj medonosnoj livadi uz Novi Jelkovec.

Sesvetske lipe

 • Kloniranje lipa i murve u tijeku
  Kloniranje višestoljetnih lipa iz Planine Donje i Domjanićeve murve iz Adamovca je u tijeku. Zasad se sadnice odlično razvijaju. Planirana sadnja je početkom studenog. Ovim putem se zahvaljujemo našim sponzorima!