O nama

Udruga Zelene i plave Sesvete je nevladina, neprofitna i nepolitička organizacija osnovana 2017. godine s ciljem promicanja i podizanja kvalitete života u Sesvetama i idejom urbanizacije gradske četvrti Sesvete. Svjesni niza prostornih nedostataka i problema (urbanih, prometnih, planskih, identitetskih, rekreacijskih, itd.) u svojoj gradskoj četvrti započela je okupljati ugledne, ali i sve zainteresirane stanovnike Sesveta za akciju unapređenja životnih uvjeta u Sesvetama.

logo-zips

Web stranica udruge predstavlja platformu stvorenu kao alat komunikacije sa svima zainteresiranima. Cilj je promovirati zanimljive i pozitivne pojave u Sesvetama, ali i ukazati na nelogičnosti postojećeg stanja te predloženih projekata i planova koji formiraju naš svakodnevni prostor. S obzirom da je nemoguće biti upućen u sva događanja u našoj gradskoj četvrti, pozivamo Vas da nam se pridružite u kreiranju svakodnevnih sadržaja kroz pristojnu i argumentiranu raspravu. Također, bitno je naglasiti da ovo nisu službene stranice gradske četvrti Sesvete, već se na ovoj stranici iskazuju mišljenja i rad Zelenih i plavih Sesveta.

progireg.png                                           eu komisija

Ova stranica financirana je iz projekta ProGIreg, koji je u cijelosti financiran iz programa Obzor2020, prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava br. 776528.

Ime udruge

Udruga Zelene i plave Sesvete svoje ime zasniva na polazišnoj ideji povezivanja Medvednice i Save zelenim koridorom kroz središte Sesveta, a iz tog osnovnog koncepta proizašle su sve druge ideje održivog razvoja Sesveta.

ZIPS

Misija

Trajna briga za unapređenjem prostora cijele društvene zajednice.

Osnovni cilj je promicanje vrijednosti društva usmjerenih na održivi razvoj i unaprjeđenje Sesveta, uz pronalazak novih strategija za rješavanje svih predstavljenih izazova. Navedeno podrazumijeva poticanje aktivnosti i obrazovanje društva, suradnju sa znanstvenicima i drugim stručnjacima, kao i organizacijama javnog i civilnog sektora te šire javnosti.

Vizija

Sesvete kao mjesto ugodnog življenja i zdravi gradski perivoj.

Postati ključna organizacija civilnog društva u informiranju i obrazovanju građana o temama vezanim uz održiv razvoj Sesveta. Biti pokretači razvoja u lokalnoj zajednici te kroz suradnju s građanima osnažiti napredak Sesveta.

23511092_1483471065106478_5262316412492063497_o