Let’s clean Europe!

U sunčano proljetno subotnje jutro,  na inicijativu Udruge Zelene i plave Sesvete, OŠ Sesvete i Agroproteinke, čak 80-ak građanki i građana okupilo se kod šume u blizini nekadašnjeg auto-kampa kako bi očistili okolnu šumu od odbačenog smeća!

Bilo je djece, mladih, odraslih koji su također mogli ostati spavati u toplini svoga doma, ali su odlučili poslati poslati poruku “Let’s clean up Europe”! Građani koji su sudjelovali u akciji bili su dočekani s pecivima, vodom, zaštitnim rukavicama i ostalim potrepštinama za izvršenje ovog plemenitog zadatka!

Akcija je trajala sat vremena te je u tako kratkom roku iz šume bila izvučena plastika, automobilske gume, metalne cijevi,  i sl. Sav je otpad stavljen u vreće i na hrpe kako bi djelatnici Čistoće mogli prići kamionom, pokupiti i odvesti na odlagalište. Jedino kancerogene azbestne ploče nisu smjeli dirati zbog pravila o sigurnosti djece i drugih sudionika akcije, a to će, valjda, počistiti netko drugi.

Ovo je primjer kako se može okupiti sve dobne skupine, u tako malo vremena da izdvoje sat vremena vikendom i učine Sesvete još ljepšim mjestom za život.

Više o samoj akciji:

http://www.sesvete-danas.hr/vijesti/ekoloskom-akcijom-sesvecani-dali-podrsku-medunarodnoj-let-s-clean-europe-9390

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s