Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković posjetio Sesvete

Ministar Bošnjaković sa suradnicima je 8. 11. 2018. posjetio Sesvete gdje je u zgradi suda održao radni sastanak s djelatnicima suda, a povodom povrata Općinskoga suda u Sesvete. Svoju je nazočnost u Sesvetama iskoristio i za upoznavanje s projektom Zelene i plave Sesvete u sklopu kojega bi bila izgrađena i nova zgrada suda na području revitalizacije kompleksa Sljeme.

„U sklopu reorganizacije sudova vraćamo od 1. siječnja u Sesvete Općinski sud koji će biti spojen s prekršajnim, a u sklopu kojega će djelovati stalne službe u Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu i Vrbovcu. To je područje na kojem živi gotovo 200 tisuća stanovnika i zaslužuje imati svoj sud. Prethodnom organizacijom Sesvete su imale samo Stalnu službu, a to se pokazalo kao lošim rješenjem, kao što je i loša zgrada suda u Sesvetama, te prioritetno moramo graditi novu”, izjavio je Bošnjaković.

Čelnici Gradske četvrti Sesvete, Stjepan Kezerić i Dražen Markota, koordinator za Branimirovu Ante Plazonić, te predstavnici udruge Zelene i plave Sesvete, Ante Damjanović, Radoslav Dumančić i Marijo Spajić proveli su ministra i njegove suradnike kroz dio kompleksa  Sljemena, pokazali mu gdje država, odmah do negdašnjeg sljemenovog samačkog hotela ima gotovo hektar i pol svog zemljišta, te ga  u novouređenoj višenamjenskoj dvorani  Šahovskog kluba Sesvete upoznali s idejom novoga pogleda uređenja tog budućeg središta Sesveta koji se razvija ostvarenjem EU projekta Progireg.

Ministar se složio s koncepcijom javnog sadržaja na tom prostoru sa zgradama suda, policije, doma zdravlja, glazbene škole i haba, te vjerojatno i drugih javnih sadržaja koji će s vremenom pripasti toj cjelini.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s