Predavanje europarlamentarca Joze Radoša o obnovljivim izvorima energije i održivom razvoju

1a-beb3dba1026745ac840aee701ce24c2d

Naš sesvetski sugrađanin, europarlamentarac Jozo Radoš, održao je protekle subote predavanje o energetskoj budućnosti EU i Hrvatske. Predavanje je održano u konferencijskoj dvorani restorana Gallus u Sesvetama. Predavanje je održano u organizaciji udruge, a glavni moderator bio je predsjednik udruge Ante Damjanović.

Jozo Radoš izložio je nazočnima pregled trenutačnog stanja i korištenja energije na cjelokupnom EU prostoru i potom hrvatskom. Na oba prostora situacija  s korištenjem energije je identična, najviše ju koristi promet, potom kućanstva, industrija itd.

Predavanju su nazočili profesori s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Bojan Baletić i  Mladen Jošić. Navedeni arhitekti osmislili su cijeli projekt urbanističke preobrazbe Sesveta ponajviše na prostoru bivšeg Sljemena, a za što je Europa već odobrila preliminarna sredstva u visini od 11 milijuna kuna za izradu projekta Progireg, u okviru velikog europskog programa Horizon 2020. Oni su također su iznijeli svoja stajališta o problemu energetike. Istaknuli su da će se pri projektiranju budućeg sesvetskog novog grada uključit najsuvremenija tehnologija očuvanja energije i neutralnost prema količini CO2.

Ovim putem najavljujemo ciklus predavanja o održivosti krajem ljeta.

Više o predavanju na:

http://sesvete-danas.hr/vijesti/jozo-rados-nedostaje-nam-ciste-energije-i-zelje-za-promjenom-takvog-stanja-8269

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s