Problemi prometa u Sesvetama i posjet ministra Butkovića

Na poziv udruge Zelene i plave Sesvete, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je posjetio Sesvete kako bi porazgovarao o prometnim problemima. Današnji sastanak iniciran je kako bi se ministar osobno uvjerio u neke naše svakodnevne komunikacijske probleme.

Ministar je upoznat sa stanjem željezničkog prometa, te potrebama koje već dugi niz godina opterećuju cijelo Prigorje, ali i šire. Zbog toga se udruga, među ostalim, dotakla i sljedećih ključnih točaka:

1. Uređenje željezničkog kolodvora u Sesvetama, smještaj novog stajališta bliže budućem intermodalnom čvorištu te uređenje pripadajućeg sanitarnog čvora
2. Pješačko-biciklistički prijelazi uz bivšu tvornicu Sljeme
3. Denivelacija Jelkovečke ulice
4. Željeznička postaja Sesvetska Sopnica
5. Biciklistička staza Sesvetski Kraljevec (Dugo Selo) – Zagreb
6. Željeznička postaja Sesvetska Selnica

Ministar se tijekom razgledavanja kolodvora neugodno iznenadio kada je vidio u kakvom je stanju sesvetski kolodvor i u kakvim uvjetima ljudi čekaju vlak, ali i radnim uvjetima zaposlenih na kolodvoru. Upoznat je i s projektom Zelene i plave Sesvete, posebice u dijelu buduće rekonstrukcije cijelog kompleksa Sljemena sa svim institucijama koje će biti preseljene u taj prostor. Osim pitanja željeznice, informiran je o potrebi nastavka izgradnje brze ceste Popovec – Marija Bistrica koja bi također trebala imati pozitivne učinke na promet kroz samo Sesvete.

Kako prenosi portal Sesvete-danas.hr, ministar jer izjavio da on i  njegovo ministarstvo nisu nadležni za gradske, pa tako ni sesvetske cestovne probleme, no informiran je o projektu obilaznice samog centra Sesveta u vidu produžetka Branimirove ulice na čemu se u zadnje vrijeme intenzivno radi i uskoro, možda već i za tjedan dana doznat ćemo i neke novine o određenim pomacima u smislu rješavanja imovinsko pravnih odnosa.

Koliko je ovaj sastanak bio važan govori i činjenica da je ministar Butković u Sesvete doveo i svog pomoćnika zaduženog upravo za cestovno – željeznički resor Josipa Bilavera. Uz njih nazočan je bio Zvonko Milas iz Vlade RH, te Toni Biluš, pomoćnik pročenice gradskog Ureda za gospodarstvo. Delegaciju domaćina činili su: Dražen Markota, zamjenik predsjednika Vijeća g.č. Sesvete, Ante Plazonić, koordinaror za izgradnju produžetka Branimirove ulice i čelnici udruge Zelene i plave Sesvete Anto Damjanović i Radoslav Dumančić.

Već u petak možemo očekivati sastanak predstavnika Sesveta, navedenog ministarstva, gradskih ureda, željeznice i Hrvatskih cesta. Na taj bi sastanak na kojem će u prvom dijelu nazočiti i sam ministar, svi pozvani trebali donijet konkretne projekte, da se vidi što je sve do sada učinjeno i kako dalje:

“To sve što sam ovdje čuo moramo maksimalno ubrzati i zato sam naložio svom pomoćniku da sazove sastanak s konkretnim projektima da se što intenzivnije krene s realizacijom navedenoga. Za novce se nemojte bojati, novaca ima, posebice onih europskih, a nama fale projekti koje bismo financirali europskim novcem, zato je ovo vrlo vrijedno, jer vidim da već imate gotove projekte i stoga ćemo sva ta pitanja o kojima smo danas razgovarali maksimalno ubrzati”, izjavio nam je ministar Butković dodajući kako će i osobno povremeno nadgledati razvoj projekata u Sesvetama.

“Domaćini su me upoznali da s 92 tisuće stanovnika, koliko Sesvete broje ovog trenutka, da ste grad bili bi četvrti po veličini u RH i moramo upregnuti sve snage u rješenje danas iznesenoga. Čvrsto vjerujem da bismo sa snažnijim stavljanjem željeznice u funkciju gradskog prijevoza riješili dio cestovnih prometnih problema i dat ću zadatak HŽ-u da porade i na tome, a infrastruktura koje se pri tom mora izvesti svakako će biti prioritet”, zaključio je Butković izrazivši pri tom nadu u zajedničku sinergiju sa Zagrebom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s