2. Međunarodni interdisciplinarni kongres – Urbana utopija 

Udruga Zelene i plave Sesvete bila domaćin Urbanoj utopiji

Klub studenata geografije Zagreb organizirao je u Oris kući Arhitekture u Zagrebu multidisciplinarni međunarodni kongres. Na kongresu je sudjelovalo stotinjak studenata sudionika i izlagača raznih struka osim geografije – arhitekture, građevine, agronomije, prometnih znanosti, krajobrazne arhitekture, biologije i dr.

Posljednji dan organiziran je stručni teren u Sesvetama. Ideja stručnog terena bila je objediniti teme svih sekcija na konkretnom i opipljivom primjeru. Teren su organizirali Borna Mažar i Ana Rusan zajedno s čelnicima udruge Zelene i plave Sesvete. Pritom je istaknuta tema odnosa demografske situacije te prostorne ponude i funkcionalnosti. Kongresu su prisustvovali profesori s Arhitektonskog fakulteta, Bojan Baletić i Mladen Jošić koji su govori o konkretnim projektima, te profesor Stjepan Šterc s Geografskog odsjeka PMF-a u Zagrebu, profesor Pero Škorput s Prometnog fakulteta te Sanja Cvjetko Jerković, pročelnica gradskog Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Naš projekt pojavio se u stručnom geografskom časopisu (stranica 70-71). Rad udruge pojavio se u časopisu zahvaljujući suradnji s 2. Međunarodnim multidisciplinarnim kongresom – Urbana utopija.

Više na: https://issuu.com/h.g.d./docs/gh2017_2

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s