Prijedlog uređenja parka Svih Svetih

Udruga se zalaže za pretvaranje šume, livade i rasadnika u park/perivoj Svih Svetih. Prijedlog se temelji na ostvarenim mogućnostima izgradnje biciklističke putem EU proGIreg programa, a kojem je dugoročni cilj povezivanje Medvednice i rijeke Save. Park se nalazi upravo na toj trasi i pokazuje veliki potencijal za rekreativne i ine sadržaje.

Stoga udruga predlaže sljedeći program uređenja:

> Izrada projekta uređenja perivoja Svih Svetih

> Planiranja etapa izgradnje

> Krčenje i čišćenje nepotrebnih i bolesnih stabala i grmlja

> Sadnja novih stabala i krajobrazno uređenje prema projektu

> Uređenje postojećih staza

> Uređenje potoka

> Postavljanje klupa

> Postavljanje skulptura

Prijedlog uključuje izgradnju sadržaja poput ulaza u perivoj, pješačkih staza (prilagođenih roditeljima s djecom i osobama s poteškoćama u kretanju), stazu za bicikliste te staze za sanjkanje. Pritom bi staze unutar parka trebalo povezivati sa stazama i pristupima izvan parka.

Nadalje, potrebno je osigurati prijelaze preko potoka u obliku mostova. Prijedlog uključuje i retenciju vode, koja bi omogućila stvaranje jezera. Također, unutar parka bi se mogli nalaziti sportski sadržaji, dječja igrališta, odmorišta. S obzirom na velike prostorne kapacitete, park može osigurati i privatnu ponudu sadržaja, poput adrenalinskog parka, restorana i bistroa, kampa i sl.

Rasadnik, dolina Vuger potoka i šuma Divjača mogli bi po prijedlogu Udruge zelene i plave Sesvete postati uređeni Perivoj Svih Svetih! Sesvetski Maksimir i Bundek na jednom mjestu! Ako Vam se ideja sviđa, podržite nas!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s