Fab Lab u Sesvetama

U petak 20. listopada 2017., u organizaciji Udruge Zelene i plave Sesvete, u koordinaciji Roberta Vdovića iz FabLab-a (udruge za promociju digitalne fabrikacije), u sesvetskoj gimnaziji organizirana je radionica pod nazivom “Design your future maker hub”.

Voditeljice radionice radionice bile su Elisabeth Unterfrauner i Maria Schramme iz Centra za socijalne inovacije iz Beča, ispred projekta Make-IT financiranog iz Obzor 2020 programa.

Radionica je bila sastavljena od dva dijela:

U prvom dijelu su, u predvorju škole, svim generacijama učenika bile predstavljene nove tehnologije poput 3D printera, rezača, robotske ruke i CNC strojeva, ali je predstavljen i koncept HUB_Sesveta i njegovog mogućeg značaja za budući razvoj. Također, učenici su imali priliku napraviti osobne predmete pomoću tehnologija digitalne proizvodnje, proizvesti predmete s vlastitim crtežima i promatrati način izrade predmeta pomoću 3D printera.

U drugoj dijelu radionice, zainteresirani učenici iz gimnazije i elektrotehničkih škola, ali i profesori srednjih i osnovnih škola, imali su priliku sudjelovati u radionici izrade idealnog hub-a prema njihovima željama i potrebama, uz koordinaciju već spomenutih stručnjaka.

Događaj je prošao u iznimno ugodnom i veselom raspoloženju, uz iznimnu zainteresiranost svih strana za suradnju. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali te se nadamo da ovim putem gradimo bolju budućnost i mogućnosti za naše mlade!

Podsjetimo, Grad Zagreb, kroz svoj Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, planira prenamjeniti

zgradu uprave bivše mesne industrije Sljeme u HUB_S. Ova projekt inicirala je Udruga Zelene i plave Sesvete sa stručnjacima Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. kao novi inovacijski dio budućeg centra i sveuobuhvatne urbane regeneracije Sesveta.

HUB_Sesvete, uključio je spoznaje i iskustva, koja su stečena u okvirima dva EU projekta čiji je parnter FabLab Hrvatska (Fablab.hr). U sklopu projekta Make-IT, kolegice ELisabeth i Maria, iz Centra za socijalne inovacije, održati će radionicu s predstavnicima različitih grupacija iz Sesveta, kako bi budući HUB_S ispunio što više očekivanja lokalne zajednice.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s