Započeo iskop jama za sadnju stabala!

3-3f756970e6c34e298786af8d42946e76.jpg

Dragi Sesvećani, počela je priprema sadnih jama za stabla koja će se saditi u sklopu EkoFesta!

Podsjetimo, manifestaciju će biti obilježena kroz dva glavna događanja:

1. Premijera filma “Čovjek i drvo”, bit će  održana u srijedu, 23. listopada 2019. u 19 sati u kino dvorani Narodnog sveučilišta u Sesvetama,

2. Sadnja stabala u Kelekovoj i Slatinskoj ulici u subotu, 26. listopada od 10:00 do 16:00 sati. Okupljanje je u 10:00 ispred Info centra, Ulica Ivana Keleka 2.

Uz organizatora Udruga Zelene i plave Sesvete, suorganizatori su Hrvatske šume,  Zabavni radio, portal Sesvete danas i brojni drugi sponzori i donatori, a uz podršku Grada Zagreba, Vijeća Gradske četvrti Sesvete i Zrinjevca.

Odabrana lokacija za sadnju stabala je prilaz je budućem, novom središtu Sesveta, gdje se na području bivše mesne industrije Sljeme trenutno provodi EU projekt proGIreg iz fonda Obzor2020, koji je u cijelosti financiran iz sredstava Europske komisije, br. 776528. U navedenoj akciji priključit će nam se velik broj zainteresiranih sugrađana koji će posaditi dvjestotinjak stabala.

Već jučer bager je kopao jame u koje će volonteri, sudionici akcije za koje je osigurana okrepa, posaditi drveće raznih vrsta. Koordinator udruge ZIPS Marijo Spajić uz buku bagera najavio je događanje. YouTube poziv na sadnju stabala:

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s